Μπιφτέκια σχάρας
Απλά, γευστικά και πετυχημένα μπιφτέκια σχάρας!
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 1 φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι - πιπέρι
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής και στην συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά με πάχος περίπου 2 εκατοστών.
- Τα αλείφουμε με το πινελάκι με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα.
- Σερβίρουμε ζεστά με φέτες φρέσκιας τομάτας.
Σημειώσεις συνταγής
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να φτιάξει κρούστα το μπιφτέκι και να παραμείνει ζουμερό.