Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

Μια εξαιρετική σούπα μανιταριών με Γαλλικές καταβολές, ιδανική για ορεκτικό.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (12 votes)

Υλικά

  • 250γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
  • 250γρ. πορτομπέλο (1 με 2)
  • 50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • ένα ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουτ.σούπας λεμόνι
  • 3 κουτ.σούπας παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο νερό (1 φλιτζάνι), τουλάχιστον για 1 ώρα.
  2. Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Περνάμε το νερό από ένα σουρωτήρι και το κρατάμε για την μανιταρόσουπα.
  4. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα.
  5. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και σβήνουμε με το μπράντι.
  6. Τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό και το νερό μανιταριών που είχαμε κρατήσει.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος, του χυμού λεμονιού και του κόρν φλάουρ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  9. Η μανιταρόσουπα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να σερβίρουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Σημειώσεις συνταγής

Η συγκεκριμένη ποικιλία μανιταριών δεν είναι απαραίτητη για την παρασκευή της μανιταρόσουπας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα