Κορμός - μωσαϊκό σοκολάτας

Κορμός - μωσαϊκό σοκολάτας

Ο Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό σοκολάτας, είναι ένα από τα γλυκά παντός καιρού! Γρήγορο στην εκτέλεση με εγγυημένα γευστικά αποτελέσματα.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 4.1 (170 votes)

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη - super fresko
  • 3/4 φλ.τσ ζάχαρη
  • 6 κ. σούπας κακάο
  • 1 κ. σούπας κονιάκ
  • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ.καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη αρχίζουμε και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπασμένα πτι-μπερ και προαιρετικά και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε πάλι.
  3. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας - μπισκότου να κρυώσει και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
  4. Τυλίγουμε τον κορμό σοκολάτας σε ρολό (όσο περισσότερο ομοιογενές γίνεται) και τον αφήνουμε να κρυώσει (καλύτερα κατάψυξη).

Σημειώσεις συνταγής

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα κλασσικά γλυκά που αρέσουν σε όλους.
Ο κορμός σοκολάτας σερβίρεται σε φέτες, σε θερμοκρασία δωματίου.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα