Καρυδόπιτα της Βασιλικής
Αν και υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό το γλυκάκι η συγκεκριμένη αξίζει να την δοκιμάσετε όλοι και σίγουρα δε θα φάτε μόνο ένα κομμάτι..!!
Υλικά
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα στο multi
- 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φακελάκια Baking Pauder ή 6 κ.γ.
- Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Πριν ξεκινήσουμε το γλυκάκι μας φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
- Για το γλυκάκι μας;
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το Baking Pauder μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα, μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Καλή επιτυχία..!
Σημειώσεις συνταγής
Το μυστικό για να βγει σωστά σιροπιασμένη η καρυδόπιτα μας είναι να ρίξουμε κρύο το σιρόπι μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο. Σερβίρεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι!!!