Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

Μια εναλλακτική Πασχαλινή (και όχι μόνο) συνταγή για νοστιμότατο αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3 (6 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί
  • 6-8 αγκινάρες
  • 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι,πιπέρι,ανάλογο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά τεμάχια, το πλένετε και το στραγγίζετε καλά.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνετε το κρέας να καβουρδιστεί καλά.
  3. Προς το τέλος του καβουρδίσματος ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν αλλά όχι να καβουρδιστούν και να κιτρινίσουν.
  4. Προσθέτετε 1-2 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  5. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε σχεδόν τελείως τα φύλλα τους.
  6. Τις τρίβετε καλά με λεμόνι και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό, όπου έχετε προσθέσει το χυμό μισού λεμονιού.
  7. Όταν μισοβράσει το κρέας, ξεπλένετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε στη κατσαρόλα.
  8. Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, λίγο αλατοπίπερο ακόμη και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμί(3/4 του φλιτζανιού.
  9. Τότε το κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα με πιρούνι.
  10. Τους ρίχνετε το χυμό μισού ή ενός λεμονιού και συνέχεια το ζουμί του φαγητού και περιλούζετε το κρέας με τις αγκινάρες.
  11. Ανακινείτε την κατσαρόλα επάνω από πολύ σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα (προσοχή μη κόψουν τα ασπράδια) και σερβίρετε!

Σημειώσεις συνταγής

Στο αυγολέμονο εγώ βάζω ένα ολόκληρο λεμόνι και λίγο παραπάνω γιατί μου αρέσουν τα ξινά.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα