Βάφλα
Μια συνταγή για πετυχημένες βάφλες με γαρνίρισμα της αρεσκείας σας, όπως παγωτό ή σαντιγί και εγγυημένη απόλαυση!
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
- 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη.
- Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε ζεστή τη βάφλα! Μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω της
ζάχαρη άχνη ή μερέντα ή παγωτό της αρεσκεία σας. Για ακόμα πιο γευστική αποτέλεσμα βάλτε από πάνω κάποιο σιρόπι της προτίμησής σας!