Βάφλα

Βάφλα

Μια συνταγή για πετυχημένες βάφλες με γαρνίρισμα της αρεσκείας σας, όπως παγωτό ή σαντιγί και εγγυημένη απόλαυση!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 5
  • Average: 4.1 (350 votes)

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
  4. Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρετε ζεστή τη βάφλα! Μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω της
ζάχαρη άχνη ή μερέντα ή παγωτό της αρεσκεία σας. Για ακόμα πιο γευστική αποτέλεσμα βάλτε από πάνω κάποιο σιρόπι της προτίμησής σας!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα