Ντόνατς με κολοκύθα
Σας παρουσιάζουμε μια ξενόφερτη αλλά ενδιαφέρουσα συνταγή για ντόνατς με γλυκιά κολοκύθα! Αξίζει τη δοκιμή!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 1/3 κουτ. γλυκού baking powder
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
- 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 1/4 κουτ. γλυκού καριδόψιχα
- 1/3 φλιτζανιού ψίχα κολοκύθας σε κυβάκια
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο
- 2/3 κουτ. γλυκού βανίλια
- 1 αυγό
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2/3 κουτ. γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεστάνετε το καλομποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλλα, το τζίντζερ και την καριδόψιχα.
- Ανακατέψτε την κολοκύθα, το γάλα, τη βανίλια και ένα αυγό.
- Εν συνεχεία προσθέστε το μίγμα της κολοκύθας στο ξερό μίγμα μέχρι να υγρανθεί το τελευταίο.
- Παίρνετε ένα κουτάλι του γλυκού και πετάτε μικρά μπαλάκια ζύμης στο τηγάνι για τηγάνισμα (όχι περισσότερα από 5 με 6 τη φορά).
- Τηγανίστε για ένα με δύο λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στεγνώστε από το πολύ λάδι σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τέλος, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλλα (τα υλικά που αναγράφονται στο τέλος) και τυλίξτε στο μίγμα κανέλλας και ζάχαρης ρολάροντας, τα ντόνατς.
Σημειώσεις συνταγής
Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψετε! Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε τα ντόνατς με μέλι και κανέλλα ή μερέντα ή λιωμένη κουβερτούρα!