Σουτζουκάκια νηστίσιμα (με ρεβίθια)
Σουτζουκάκια νηστίσιμα σκεφτήκατε πώς μπορείτε να φτιάξετε; Μια νόστιμη και νηστίσιμη παραλλαγή τους είναι με ρεβίθια. Για να δούμε όμως πώς φτιάχνονται!
Υλικά
- 500γραμμ. ρεβίθια
- 1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 κ.γλυκού κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Για τη σάλτσα:
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς έχοντας προσθέσει μαγειρική σόδα.
- 'Οταν είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μούλτι.
- Βάζουμε το υλικό σε ένα βαθύ μπώλ και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (κρεμμύδια τριμμένα, σκόρδο, κύμινο, αλατοπίπερο)
- Ζυμώνουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως τα κανονικά σουτζουκάκια και αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά.
- Εν συνεχεία σε ένα άλλο κατσαρολάκι, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια από ρεβίθια, αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση και να δέσει όλη η σάλτσα τους.