Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα
Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα, μια πολύ γευστική πρόταση για το φετινό μας χριστουγεννιάτικο ή γενικά εορταστικό τραπέζι! Θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Υλικά
- 2 κιλά ρολό νουά
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 ματσάκι σέλερι ή σέλινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 10 δαμάσκηνα ξερά
- 10 βερίκοκα ξερά
- 10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
- 1 καρότο
- 1 φλ. μαργαρίνη ή φυτίνη
- 2 κ.σούπας κόρν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλερι ή σέλινο, αλατοπίπερο και νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς (περίπου για 2 ώρες).
- Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Παράλληλα, διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.
- Βγάζουμε προσεκτικά τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα ειδικό μαχαίρι με δοντάκια.
- Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Λίγο πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε τα ξερά δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε το νουά περιχύνοντας με τη σάλτσα μας.
Σημειώσεις συνταγής
Γαρνίρουμε το κρέας μας πολύ ταιριαστά με πολύ ωραίο καστανό ρύζι ή πουρέ φρέσκιας πατάτας.