Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα

Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα

Μοσχάρι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα, μια πολύ γευστική πρόταση για το φετινό μας χριστουγεννιάτικο ή γενικά εορταστικό τραπέζι! Θα κλέψει τις εντυπώσεις!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.1 (9 votes)

Υλικά

  • 2 κιλά ρολό νουά
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 ματσάκι σέλερι ή σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 10 βερίκοκα ξερά
  • 10 κάστανα βρασμένα (καθαρισμένα)
  • 1 καρότο
  • 1 φλ. μαργαρίνη ή φυτίνη
  • 2 κ.σούπας κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε καλά το νουά με το βούτυρο.
  2. Μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλερι ή σέλινο, αλατοπίπερο και νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας, στους 200 βαθμούς (περίπου για 2 ώρες).
  3. Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και παίρνουμε τα λαχανικά και με λίγο ζουμί τα λειώνουμε στο μούλτι. Παράλληλα, διαλύουμε σε λίγο ζουμί και το κόρν φλάουρ.
  4. Βγάζουμε προσεκτικά τον σπάγγο απο το νουά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα ειδικό μαχαίρι με δοντάκια.
  5. Μεταφέρουμε το νουά, τα λαχανικά και το κόρν φλαουρ σε φαρδιά κατσαρόλα.
  6. Λίγο πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε τα ξερά δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα να βράσουν για 15-20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το νουά περιχύνοντας με τη σάλτσα μας.

Σημειώσεις συνταγής

Γαρνίρουμε το κρέας μας πολύ ταιριαστά με πολύ ωραίο καστανό ρύζι ή πουρέ φρέσκιας πατάτας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα