Καρμποναρα μετσοβονε

Καρμποναρα μετσοβονε

Καρμποναρα Μετσόβου με βάση το τυρί μετσοβονε και το σκόρδο...!

Υλικά (Σερβίρει 2)

  • 300γρ barilla τις αρεσκιας σας ή παπαρδελες
  • 1 κρόκο αυγού
  • 80γρ μετσοβονε τυρί
  • 40μλ λευκό κρασί
  • 50γρ παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό.
  • 150γρ μπέικον
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο μικρή.
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 10 φιλαράκια μαϊντανό (ΧΟΡΙΣ ΚΟΤΣΑΝΙΑ & ΚΛΑΔΙΑ)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

βράζουμε τα ζυμαρικά με 1 κουταλάκι αλάτι, παράλληλα κόβουμε σε κύβους το μπέικον, τρίβουμε τα τυριά αν χρειάζεται ... έπειτα σουρώνουμε τα ζυμαρικά και σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού και τον χτυπάμε με την μισή κρεμά γάλακτος, έπειτα σοτάρουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο το σκόρδο και το αφαιρούμε (προαιρετικά ...) έπειτα ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να καεί το λίπος από το μπέικον σβήνουμε με κρασί όταν εξατμιστεί το κρασί ενσωματώνουμε την μισή κρεμά και μετά το μείγμα στο μπολάκι κρόκο με κρέμα και το τοποθετούμαι γρήγορα πριν πάρει μεγάλη θερμοκρασία και κόψει το αυγό. .. << ανακατεύουμε πάντα και συνέχεια ΜΕΤΑ την ενσωμάτωση του αυγού >> προσθέτουμε την παρμεζάνα και μετά το μετσοβονε όταν λιώσουν τα τυριά ρίχνουμε τα ζυμαρικά ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά να μην σπάσουμε τα ζυμαρικά. Φρέσκο πιπέρι στο τέλος κ ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ OΡΕΞΗ

Σημειώσεις συνταγής

***σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού και τον χτυπάμε με την μισή κρεμά γάλακτος.
***κρόκο με κρέμα και το τοποθετούμε γρήγορα πριν πάρει μεγάλη θερμοκρασία και κόψει το αυγό. ..
***ανακατεύουμε πάντα και συνέχεια ΜΕΤΑ την ενσωμάτωση του αυγού.

;D by john miflou

Μέσος όρος: 4.7 (20 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Καρμποναρα μετσοβονε