Κορμός σοκολάτα της Ιππολύτης

Κορμός σοκολάτα με παγωτό

Ένας αφράτος κορμός σοκολάτας με γαρνιτούρα παγωτού για τους λάτρεις της σοκολάτας!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 5
  • Average: 3.8 (13 votes)

Υλικά

  • Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 του φλιτζανιού αλέυρι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού B.Powder
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 κουβερτούρες
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Το μυστικό σε όλα τα κεΐκοειδή είναι να χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ή όταν δεν υπάρχει βούτυρο, τα αυγά με τη ζάχαρη. Έτσι λοιπόν χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει το μίγμα των αυγών λευκό. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ για να σπάσουμε το έντονο άρωμα των αυγών. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το B.powder και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου και στον αέρα για 15'. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το βγάζουμε απο το φούρνο και το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα.
  2. Συνεχίζουμε μετην γέμιση. Βάζουμε σε μπέν μαρί τις κουβερτούρες με το νερό,το βούτυρο και το κονιάκ και αφού λιώσουν καλά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει το μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πολύ καλά με το σύρμα. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  3. Γυρναμε ανάποδα το ταψί, ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με λίγο γάλα και κονιάκ. Αλείφουμε το μίγμα της σοκολάτας και αρχιζουμε πολύ προσεκτικά να κάνουμε ρολό το γλυκό. Μόλις το τυλίξουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό, βανίλια μαδαγασκάρης

Σημειώσεις συνταγής

Την πρώτη φορά μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο, ιδίως στο τύλιγμα, αλλά γευστικά θα σας απογειώσει ειδικά αν είστε λάτρεις της σοκολάτας!!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα