Γλυκό μαλεμπί

Γλυκό μαλεμπί - muhallebi  συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. ρυζάλευρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι ροδόνερο (ανθόνερο)
  • 1 κ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το ρυζάλευρο με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα μας με το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια, ώσπου να πήξει η κρέμα μας. Βρέχουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μαλεμπί.
Το αφήνουμε να κρυώσει τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια το κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνες μερίδες. Τις μερίδες αυτές τις σερβίρουμε αφού τις πασπαλίσουμε με κοπανισμένη μαστίχα, αρκετή ζάχαρη άχνη και ροδόνερο.

Σημειώσεις συνταγής

Παραδοσιακή συνταγή από την Κωνσταντινούπολη. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε από πάνω παγωτό καϊμάκι, φράουλα ή βύσσινο.

Μέσος όρος: 3.8 (17 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
string(179) "" Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Γλυκό μαλεμπί