Νούντλς με τσίλι και μοσχάρι
Υλικά
- 80ml soy σως
- 2 κ. σ. τσίλι σως
- 2 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. ξεραμένες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (τσίλι)
- 1 κ. σ. oyster σως
- 500γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια μπούτι σε λεπτές φέτες
- 270γρ. νούντλς αυγού
- 200γρ. μπιζέλια κομμένα λεπτά
- 2 κ. σ. ηλιέλαιο
- 200γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 3 κρεμμυδδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κ. γλ. μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπωλ συνδυάστε το soy σως, το σησαμέλαιο, το τσίλι, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και το oyster σως και μαρινάρετε το κρέας για 10 λεπτά.
- Βράστε τα νούντλς (αυγού) για 5 με 7 λεπτά και προς το τέλος του βρασμού τους προσθέστε τα μπιζέλια (κομμένα σε φέτες). ΣΟυρώστε.
- Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε γουόκ (σκεύος για κινέζικο)ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με τη μαρινάδα τους και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα των νούντλς αλλά και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε με κρεμμυδάκι φρέσκο από πάνω, και αν επιθυμείτε και μαύρο σουσάμι.