Ταλιατέλες με γαρίδες
Υλικά
- 500 γραμ. ταλιατέλες
- 20 γαρίδες No 2
- 1 κρεμμύδι (κομμένο)
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 καρότα (κομμένα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
- λίγο άνηθο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, όπου έχουμε βάλει το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια, κρατώντας τις ουρές τους (κρατάμε και το ζουμί τους σε ένα μπολ).
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
- Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό όπου βράσαμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει.
- Λίγο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες μας, την κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τις σερβίρουμε σε μερίδες και από πάνω μοιράζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
- Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Σημειώσεις συνταγής
Εάν θέλουμε να γίνουν ακόμη πιο γευστικές οι ταλιατέλες μας, μπορούμε να τις βράσουμε μέσα στον υπόλοιπο ζωμό, συμπληρώνοντας με νερό. Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο ζυμαρικό όπως σπαγγέτι, λινγκουίνι κ.ο.κ.