Σαλάτα με τορτελίνια και ντομάτα
Πικάντικη σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα και μπέικον για μια γρήγορη και γευστική σαλάτα.
Υλικά
- 500 γρ. τορτελίνι
- 1 μπρόκολο μέτριο
- 8 φέτες μπέικον
- 250 γρ. ντοματάκια κομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ λευκό ξίδι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα μπόλικο νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν, βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
- Ανακατεύουμε για λίγο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τα πλένουμε καλά.
- Τα βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Ψιλοκόβουμε τις φέτες του μπέικον και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος ώσπου να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Έπειτα, το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουμε το περιττό λάδι.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας μέσα σε σέικερ όλα τα υλικά και χτυπώντας τα καλά για λίγα λεπτά.
- Βάζουμε σε βαθιά πιατέλα τα τορτελίνι και προσθέτουμε το μπρόκολο, το μπέικον, τα ντοματάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Δροσερή και αρωματική σαλάτα που συνδυάζει υπέροχα τα ζυμαρικά με τα λαχανικά.