Μακαρονάδα με σπανάκι

Μακαρονάδα με σπανάκι - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 350-400 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρές πιπεριές τσίλι
  • 1 /2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το σπανάκι, χωρίζουμε τα φύλλα του, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρούμε ζεστά. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπεριές, τη ρίγανη , και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνουμε με το μείγμα του σπανακιού. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, όσο είναι ακόμη ζεστά.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο, μαζί με κάποιο ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Μέσος όρος: 3.2 (5 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Μακαρονάδα με σπανάκι