Φασολάκια με μπέικον

Φασολάκια με μπέικον

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση για τα φρέσκα λαδερά και αγαπημένα μας φασολάκια. Η συνταγή προτείνεται με μπέικον, δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 2.8 (8 votes)

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια πράσινα
  • 1 κ.σούπας σκόρδο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2. κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι (λίγο), πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε ανοιχτή κατσαρόλα για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον για 2-3 λεπτά. Αφού έχουν ελαφρώς καραμελώσει (πάρει χρωματάκι), προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ντοματίνια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
  3. Αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν βράση για άλλα 10 λεπτά ώστε να δέσουν όλες μαζί οι γεύσεις.
  4. Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό!

Σημειώσεις συνταγής

Τα φρέσκα μυρωδικά όπως ο μαϊντανός ή ο βασιλικός, καλό είναι να κόβονται με ειδικό κεραμικό μαχαίρι για να μην γίνεται οξείδωση και χάνουν πολύτιμες ουσίες, θρεπτικά συστατικά και αρώματα. Φυσικά, και τα μεταλλικά μαχαίρια που τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά και σε κάποιες περιπτώσεις να μην έχουμε τις παραπάνω απώλειες, αρκεί να μην πιέζουμε και λιώνουμε κατά την κοπή τα μυρωδικά μας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα