Τραχανάς σούπα με ζωμό κρέατος

Τραχανάς σούπα με ζωμό κρέατος - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 6 φλ.τσ. σπιτικό ζωμό κρέατος
  • 2 φλ.τσ. τραχανά (ξινό)
  • 1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλ.τσ. τυρί φέτα (τριμμένη)
  • 2 κ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον τραχανά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει. Σε όλο αυτό το διάστημα, ανακατεύουμε κάθε τόσο την σούπα μας, για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καθώς είναι ακόμη ζεστό το φαγητό, ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις συνταγής

Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στον τραχανά 2-3 φρέσκες ντοματούλες ψιλοκομμένες και να τον εμπλουτίσουμε
με διάφορα λαχανικά όπως σέλινο, καρότο κ.ά.

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Τραχανάς σούπα με ζωμό κρέατος