Τορτελίνι φούρνου al brocoli

Τορτελίνι φούρνου με μπρόκολο - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Δοκιμασμένη και απλούστατη συνταγή για τορτελίνι στο φούρνο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος! Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 1 Πακέτο τορτελίνι (με γέμιση τυριών )
  • 1 κρέμα γάλακτος (light)
  • 1 μπρόκολο
  • 1 Πακέτο λουκάνικα (cocktail)
  • 100 Γρ. τυρί regatto (τριμμένο)
  • 1 Κ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 Κ. σούπας λάδι
  • 1 Κ. γλυκού αλάτι
  • 2 Κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και η γεύση θα σας αποζημιώσει. Βράζετε σε μια κανονική κατσαρόλα τα τορτελίνι (με γέμιση τυριών) για 12 λεπτά και παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το μπρόκολο προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι και αλάτι (όταν το μπρόκολο μπορεί να τρυπηθεί με το πιρούνι αλλά δεν διαλύεται είναι έτοιμο). Σε ένα πάγκο εργασίας ψιλοκόβετε σε κομματάκια της αρεσκείας σας τα λουκανικάκια.
'Όταν είναι έτοιμο το μπρόκολο το αφήνετε ελάχιστα να κρυώσει, ώστε να μη διαλύεται και το κόβετε και αυτό σε κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα κομμάτια λουκάνικο, μπρόκολο και περιχύνετε με 1 κουτί κρέμα γάλακτος.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Τα τορτελίνι έχουν βράσει και η κρέμα σας είναι σχεδόν έτοιμη! Τι έμεινε?
Στραγγίζετε τα τορτελίνι, λιώνετε λίγο βούτυρο και αλείφετε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με αυτό.
Τώρα απλώνετε τα τορτελίνι, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε στρώσεις πριν και μετά την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200 για 12 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα γευστικό, και είναι ένας καλός τρόπος να συνδυάσουμε κάτι τόσο υγιεινό όπως το μπρόκολο με τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά!
Η συνταγή αρέσει πολύ και στα παιδιά!

Μέσος όρος: 2.9 (15 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Τορτελίνι φούρνου al brocoli