Σαλάτα με γλυστρίδα

Σαλάτα με γλυστρίδα

Η αντράκλα ή γλυστρίδα ή τρεβλό είναι ένα νόστιμο και υγιεινό χορταρικό που φύεται σε λαχανόκηπους και μπορεί να αποτελέσει μια πολλή νόστιμη εναλλαγή για τις σαλάτες μας! Σας παρουσιάζουμε μια σαλάτα με γλυστρίδα!

Υλικά (Σερβίρει 2)

  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη λωρίδες
  • 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. σούπας κάπαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 π. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ξύδι (ή μπαλσάμικο)

Εκτέλεση συνταγής

Η παρασκευή της σαλάτας με γλιστρίδα είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη!

Αφού έχουμε ψήσει την πιπεριά φλωρίνης, την έχουμε κόψει σε λωρίδες και έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα μας, πλένουμε καλά τη γλιστρίδα και την σουρώνουμε.

Κόβουμε τα φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με την πιπεριά, την ντομάτα, την κάπαρη και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε!

Μέσος όρος: 4.1 (10 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Σαλάτα με γλυστρίδα