Πέρδικες κρασάτες

Πέρδικες κρασάτες - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 4 μικρές πέρδικες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλάτι · πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια από τις πέρδικες. Τις πλένουμε καλά. Αναμιγνύουμε 3
γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι με 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις πέρδικες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε τις πέρδικες ζεστές.

Μέσος όρος: 3.5 (13 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Πέρδικες κρασάτες