Ντολμαδάκια γιαλατζή με αμπελόφυλλα
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα : η γεύση συναντά τις ρίζες και δημιουργείται ένας μαγευτικός γαστριμαργικός συνδυασμός.
Υλικά
- 350 γραμ. αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
- 100 γραμ.κουκουνάρι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια(χυμό)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα.τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί,προσθέτετε το ρύζι,τον άνηθο,το δυόσμο,αλάτι,πιπέρι,κουκουνάρι,1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
- Από το μείγμα αυτό βάζετε μια κουταλιά με ένα κουταλάκι του γλυκού,επάνω σε κάθε κληματόφυλλο και τα τυλίγετε ένα-ένα.
- Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα κυκλικά,αφού προηγουμένως έχετε στρώσει με αμπελόφυλλα το κάτω μέρος της κατσαρόλας και προσθέτετε το ανάλογο νερό και το λεμόνι.
- Τα σκεπάζετε με 1 πιάτο να μη διαλυθούν επί 45 λεπτά περίπου,ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
- Σερβίρετε τα ντολμαδάκια κρύα.