Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή, για ντολμαδάκια με μυρωδικά. Ιδανικά και την νηστεία.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.8 (20 votes)

Υλικά

  • 300 γρ. αμπελόφυλλα
  • 600 γρ. κρεμμυδάκια (φρέσκα)
  • 1 Φλ. λάδι
  • 1 Φλ. ρύζι
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
  3. Μετά από λίγο προσθέτουμε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
  4. Βράζουμε το μείγμα για 4-5 λεπτά.
  5. Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα.
  6. Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
  7. Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2
  8. φλυτζάνια νερό.
  9. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό και να βράσει το ρύζι.
  10. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.
  11. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα