Μύδια σαγανάκι

Μύδια σαγανάκι

Παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος των μυδιών σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας είναι τα μύδια σαγανάκι.Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή!

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (15 votes)

Υλικά

  • 3/4 του κιλού μύδια με το κέλυφος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1-2 πιπερίτσες κόκκινες καυτερές
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αχνίζουμε τα μύδια ώσπου να ανοίξουν και στη συνέχεια ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Εκεί σωτάρουμε το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι, μέχρι αυτό να πάρει σκούρο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρασί, τη ρίγανη και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα