Μύδια σαγανάκι
Παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος των μυδιών σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας είναι τα μύδια σαγανάκι.Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή!
Υλικά
- 3/4 του κιλού μύδια με το κέλυφος
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
- 1-2 πιπερίτσες κόκκινες καυτερές
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
- Αχνίζουμε τα μύδια ώσπου να ανοίξουν και στη συνέχεια ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Εκεί σωτάρουμε το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι, μέχρι αυτό να πάρει σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρασί, τη ρίγανη και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.