Μοσχάρι κοκκινιστό

Κοκκινιστό μοσχάρι, η κλασσική συνταγή.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας από μοσχάρι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί τοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κομμάτια μπαχάρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο και το μπαχάρι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  8. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα