Κρέας με λάχανο

Κρέας με λάχανο - συνταγές μαγειρικής

Το κρέας είτε πρόβειο είτε μοσχαρίσιο μπορεί να αποκτήσει καινούρια γεύση αν προσθέσουμε λάχανο, ντομάτα και μπαχαρικά. Σας προτείνουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κρέας κοκκινιστό με λάχανο βρασμένο στη σάλτσα του. Δοκιμάστε το!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας πρόβειο
  • (μπούτι ή πλευρά) ή μοσχαρίσιο
  • 1 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή
  • ντοματοπελτές
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι
  • κόκκινο γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • κόκκινο καυτερό
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό για μία ώρα.
  2. Κρατάμε λίγο από αυτόν τον ζωμό.
  3. Σοτάρουμε ελαφρώς το λάχανο με βούτυρο και ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε τα πιπέρια και τον ντοματοπελτέ.
  5. Τοποθετούμε το βρασμένο κρέας πάνω στο λάχανο και ρίχνουμε 1 ποτήρι από τον ζωμό στον οποίο έβρασε.
  6. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα, ελέγχοντας κάθε τόσο αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον ζωμό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα