Κορμός - μωσαϊκό σοκολάτας
Ο Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό σοκολάτας, είναι ένα από τα γλυκά παντός καιρού! Γρήγορο στην εκτέλεση με εγγυημένα γευστικά αποτελέσματα.
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη - super fresko
- 3/4 φλ.τσ ζάχαρη
- 6 κ. σούπας κακάο
- 1 κ. σούπας κονιάκ
- 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 100 γρ.καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη αρχίζουμε και προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπασμένα πτι-μπερ και προαιρετικά και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε πάλι.
- Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας - μπισκότου να κρυώσει και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
- Τυλίγουμε τον κορμό σοκολάτας σε ρολό (όσο περισσότερο ομοιογενές γίνεται) και τον αφήνουμε να κρυώσει (καλύτερα κατάψυξη).
Σημειώσεις συνταγής
Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα κλασσικά γλυκά που αρέσουν σε όλους.
Ο κορμός σοκολάτας σερβίρεται σε φέτες, σε θερμοκρασία δωματίου.