Κολοκύθα με πατάτες φούρνου και μυρωδικά
Μια πρωτότυπη συνταγή για λαδερό φαγητό φούρνου με κολοκύθα!
Υλικά
- 400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
- 400 γρ. πατάτες
- 6 σκ. σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σούπας θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους ενώ παράλληλα καθαρίζουμε και την ψίχα, το εσωτερικό της κολοκύθας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C ενώ παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε μαζί με μια σκελίδα σκόρδο, τις πατάτες ώσπου να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τις πατάτες και πετάμε το σκόρδο, ενώ στο ίδιο λάδι σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και την κολοκύθα μας (κομμένη και αυτή σε κυβάκια).
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος.
- Παίρνουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και κρατάμε και ξύσμα από τη φλούδα του.
- Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε στο φούρνο με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν , μέχρι να μαλακώσουν ενώ παράλληλα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού.