Κεφτεδάκια
Κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ή τουλάχιστον οφείλει να γνωρίζει τη συνταγή για κεφτεδάκια!
Μια γεύση που μικροί και μεγάλοι αγαπούν, με βάση τον κιμά και το δυόσμο!
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμάς
- 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- 1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Για το τηγάνισμα :
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι.
- Μόλις κάψει το λάδι καλά, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο λάδι.
- Τηγανίζουμε γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν.
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Μεζεδάκι για ουζοκαταστάσεις και όχι μόνο!!