Κατσίκι στο φούρνο λεμονάτο
Το κατσίκι στο φούρνο με λεμόνι είναι μια παραδοσιακή συνταγή, και συνοδεύεται υπέροχα με χωριάτικο ψωμί και τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κατσίκι
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τρία
- 2 λεμόνια, χυμός
- 6 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις μεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
- Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Μόλις πάρει βράση, μεταφέρουμε σε ταψί ή ακόμα καλύτερα σε γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180c.
- Κατά διαστήματα προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.