Καρυδόπιτα της Βασιλικής

Καρυδόπιτα

Αν και υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό το γλυκάκι η συγκεκριμένη αξίζει να την δοκιμάσετε όλοι και σίγουρα δε θα φάτε μόνο ένα κομμάτι..!!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 20
  • Average: 3.6 (15 votes)

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα στο multi
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φακελάκια Baking Pauder ή 6 κ.γ.
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πριν ξεκινήσουμε το γλυκάκι μας φτιάχνουμε το σιρόπι.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό.
  3. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
  5. Για το γλυκάκι μας;
  6. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά.
  7. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
  8. Ρίχνουμε τη ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  9. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το Baking Pauder μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  10. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα, μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα.
  11. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  12. Καλή επιτυχία..!

Σημειώσεις συνταγής

Το μυστικό για να βγει σωστά σιροπιασμένη η καρυδόπιτα μας είναι να ρίξουμε κρύο το σιρόπι μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο. Σερβίρεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι!!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα