Αρνί με αντίδια αυγολέμονο

Αρνί με αντίδια αυγολέμονο

Αρνί με αντίδια αυγολέμονο, μια παλιά συνταγή για να φτιάξουμε το αρνί ή το κατσίκι με γευστικά λαχανικά!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί (πλάτη)
  • 3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κιλό αντίδια
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο.
  2. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1/2 ώρα με κλειστό καπάκι.
  5. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα αντίδια και τα κόβουμε.
  6. Τα βράζουμε 7 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και, λίγο πριν το σερβίρισμά, ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο.
  8. Αυγολέμονο :
  9. Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών και το χυμό ενός λεμονιού.
  10. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην “κόψει”.
  11. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο αρνί με τα αντίδια και το ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μερικά λεπτά, χωρίς όμως να πάρει βράση.
  12. Σερβίρουμε ζεστό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα