Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά μπισκότα - cookies

Αμυγδαλωτά, παραδοσιακό κέρασμα με απίθανη γεύση που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!

Υλικά (Σερβίρει 12)

  • 1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
  • 1 Φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 1 βανίλια
  • 1 Φλ. ανθόνερο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.
Τοποθετούμε μέσα στο καθένα και ένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν τα αμυγδαλωτά ελαφρώς τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μέσος όρος: 3.3 (27 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Αμυγδαλωτά