Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά, παραδοσιακό κέρασμα με απίθανη γεύση που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.4 (28 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
  • 1 Φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 1 βανίλια
  • 1 Φλ. ανθόνερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
  2. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
  3. Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
  5. Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Τοποθετούμε μέσα στο καθένα και ένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
  7. Μόλις κρυώσουν τα αμυγδαλωτά ελαφρώς τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα