Σιρόπι φράουλας

Σιρόπι φράουλας

Σιρόπι φράουλας! Η τέλεια γαρνιτούρα για τα γλυκά σας.

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 250 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. νερό
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 50 γραμμάρια νερό.
Τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι.
Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στον χυμό που μας έμεινε από την διαδικασία του στυψίματος προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για τρία λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.

Σημειώσεις συνταγής

Το σιρόπι φράουλας έχει πολλές χρήσεις.
Μπορεί να γαρνίρει παγωτό, κέικ, κρέμα βανίλιας και διάφορα άλλα.
Επίσης γίνεται πολύ γευστικό αναψυκτικό αν το συνδυάσουμε με θρυμματισμένο πάγο και σόδα.

Μέσος όρος: 4.2 (17 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Σιρόπι φράουλας