Κορμός Μόκα - Μωσαικό Μόκα

Κορμός Μόκα - Μωσαικό Μόκα - συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Ο κορμός Μόκας είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό γλυκό, ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις και όχι μόνο.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.7 (14 votes)

Υλικά

  • για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • για την κρέμα:
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 γεμάτα κ. τσαγιού στιγμιαίο καφέ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παντεσπάνι:
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με δύο κουταλιές ζάχαρη.
  4. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε αλεύρι στο μείγμα των κρόκων και στην συνέχεια προσθέτουμε και την μαρέγκα χτυπώντας απαλά.
  6. Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικά χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα για παντεσπάνι και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε.
  9. Ραντίζουμε ελαφρώς και τις δύο πλευρές του με γάλα, ίσα για να παραμείνει εύκαμπτο.
  10. Κρέμα :
  11. Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη ώστε να πετύχουμε ένα πυκνό σιρόπι.
  12. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και και προσθέτουμε αργά το σιρόπι.
  13. Διαλύουμε τον καφέ σε 2 δάχτυλα νερό και προσθέτουμε στο μίξερ.
  14. Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  15. Απλώνουμε το παντεσπάνι και απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας με σπάτουλα ομοιόμορφα.
  16. Τυλίγουμε σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
  17. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα