Καραμελωμένα κεράσια

Καρεμελωμένα κεράσια

Πώς γαρνίρουμε μια τούρτα; Μπορούμε να καραμελώσουμε κεράσια και να τα διακοσμήσουμε από πάνω! Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.3 (3 votes)

Υλικά

  • 250 γραμμ. κεράσια
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 50 γραμμ. γλυκόζη
  • 50 γραμμ. νερό
  • 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια παχιά καραμέλα στους 150 με 160 °C.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καραμέλα για λίγα λεπτά και βουτάμε μερικά κεράσια πιάνοντας τα από το κοτσάνι.
  3. Τα καραμελωμένα κεράσια κατά αυτόν τον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταπληκτική γαρνιτούρα σε τούρτες.
  4. Βέβαια, πριν τα γαρνίρουμε τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικη λαδόκολλα να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Μ' αυτά γαρνίρουμε οποιαδήποτε τούρτα θέλουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Τα καραμελωμένα κεράσια ταιριάζουν τέλεια για γαρνίρισμα στην τούρτα Black Forest.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα