Μιλφέιγ (Milles feuilles)

Μιλφέιγ (Milles feuilles) - συνταγές για γλυκά

Μιλφέιγ ή (Milles feuilles). Μια απίθανη συνταγή για σπιτικό και υγιεινό Μιλφέιγ

Υλικά (Σερβίρει 12)

  • 2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille Follie
  • Ζεστή Κρέμα:
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5 κ. σούπας ΓΕΜΑΤΕΣ (σαν βουνό) Corn flour
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • Κρύα Κρέμα:
  • 1 βούτυρο βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε.

Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.

Για την κρύα κρέμα του μιλφέιγ μας, χτυπάμε 1 βιτάμ, 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Χτυπάμε μια σαντιγί Carte d'or ή Garni ή δική μας.

Χωρίζουμε κατά μήκος τα μπισκότα στη μέση και
στρώνουμε - μπισκότα -κρέμα - μπισκότα - κρέμα- μπισκότα- σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.

Το μυστικό στο μιλφέιγ είναι , να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα μπισκότα , στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.

Σημειώσεις συνταγής

Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.

Μέσος όρος: 3.7 (51 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Μιλφέιγ (Milles feuilles)