Κρεμ μπρουλέ (creme brulee)
Κρεμ μπρουλέ.. πιο απολαυστική creme brulee δεν γίνεται. Ο πρόλογος είναι περιττός οπότε ας περάσουμε στην παρασκευή!!
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 6 κρόκοι αυγών
- 70 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα και το ξύσμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει το γάλα το αδειάζουμε λίγο- λίγο στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το σουρώνουμε σε ένα άλλο μπολ για να φύγουν τυχόν ίνες του αυγού και το αδειάζουμε σε 6-8 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, προσέχοντας η κρέμα να μην είναι πάνω από 2 εκατοστά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε νερό και μέσα εκεί βάζουμε τα φορμάκια (σαν μπεν μαρί για φούρνο), ώστε η κρέμα να μην καεί και να βγει λεία και μαλακή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Η κρέμα πρέπει να έχει υφή ζελέ βγαίνοντας από το φούρνο.
- Αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.
Σημειώσεις συνταγής
Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε πάνω από κάθε μπωλάκι κρέμας λίγη ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο, γυρνώντας κάπως ανάποδα ώστε η καραμέλα να ρέει παντού.