Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα - συνταγές μαγειρικής

Η ταραμοσαλάτα είναι φαγητό με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κατα κόρον στην Ελλάδα.

Βασικό του συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αβγά ψαριού (κυπρίνου ή άλλων ψαριών).

Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, κρεμμύδι και λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα.

Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερα αλμυρή. Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας άσπρο ή ροζ.

Ο άσπρος ταραμάς είναι ανώτερης ποιότητας, επειδή το ροζ χρώμα είναι προϊόν πρόσθετων τεχνητών χρωστικών ουσιών.

Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αβγά (πουλερικών) κλπ.

Tags: Υλικά