Οξείδωση λαχανικών κατά την κοπή

Τα φρέσκα μυρωδικά όπως ο μαϊντανός ή ο βασιλικός, καλό είναι να κόβονται με ειδικό κεραμικό μαχαίρι για να μην γίνεται οξείδωση και χάνουν πολύτιμες ουσίες, θρεπτικά συστατικά και αρώματα.
Φυσικά, και τα μεταλλικά μαχαίρια που τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά και σε κάποιες περιπτώσεις να μην έχουμε τις παραπάνω απώλειες, αρκεί να μην πιέζουμε και λιώνουμε κατά την κοπή τα μυρωδικά μας.

Σχετικά άρθρα