Λιγότερα τα εγκεφαλικά σε όσους τρώνε σοκολάτα

Ακόμα ένα όφελος της σοκολάτας στην υγεία ανακάλυψαν Σουηδοί ερευνητές. Σε μελέτη με περισσότερες από 33.000 εθελόντριες διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν, τόσο λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια πάθαιναν.

Τα ευρήματα προστίθενται στην πληθώρα των επιστημονικών στοιχείων που συσχετίζουν την συστηματική κατανάλωση κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία.

Εντούτοις, δεν σημαίνουν πως μπορεί κανείς να τρώει ακατάσχετα σοκολάτες, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Σουζάνα Λάρσον, από το Ίδρυμα Καρολίνσκα, στην Στοκχόλμη.

Επειδή, εξάλλου, η μαύρη σοκολάτα «περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη απ’ ό,τι η σοκολάτα γάλακτος, η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας πιθανώς είναι η πιο ωφέλιμη», λέει.

 

Πηγή : ygeia.tanea.gr

Σχετικά άρθρα