Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα

Φτιάξτε εξαιρετικό σπιτικό παγωτό φράουλα και γλιτώστε την βόλτα στα Ben & Jerry's!!

  • Κατηγορία: Παγωτά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.1 (16 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κ. γλυκού ​​χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 ml γάλα
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
  2. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, 60 γρ ζάχαρη και τις φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 3 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Κάνουμε το ίδιο με το γάλα και την βανίλια και στην συνέχεια προσθέτουμε το αρχικό μείγμα με τις φράουλες.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να δέσει.
  6. Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στην μηχανή παγωτού και σε 2-3 ώρες έχουμε εξαίσιο σπιτικό παγωτό φράουλα!

Σημειώσεις συνταγής

Αν έχουμε μηχανή παγωτού ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αν όχι το τοποθετούμε σε πολύ κρύα κατάψυξη και το ανακατεύουμε ελαφρώς 4 φορές ανά 25 λεπτά ή και πιο συχνά. Αυτό είναι και το μυστικό για να πετύχει και να μην έχει κρυστάλλους μέσα το σπιτικό παγωτό μας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα