Παέλια με κριθαράκι και λαχανικά

Παέλια με κριθαράκι και λαχανικά

Μια πρωτότυπη, εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη συνταγή για παέλια: με κριθαράκι , λαχανικά και όστρακα.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (12 votes)

Υλικά

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλυτζάνια κριθαράκι μεσαίο
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 12 μύδια
  • 12 γαρίδες
  • 2 κ.σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μύδια μας και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες (αν δεν είναι ήδη χωρίς το κέλυφός τους).
  2. Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να μην μας καεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά τα λαχανικά μας ώσπου να μαραθούν ελαφρά. Αν θέλουμε σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και εν συνεχεία τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει στον πάτο (όπως στο ριζότο) και για 10-13 λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα μας.
  4. Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
  5. Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα