Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου - θαλασσινά

Κροκέτες μπακαλιάρου, νηστίσιμος μεζές για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25η Μαρτίου

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μπακαλιάρος βρασμένος και ψιλοκομμένος
  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • 3 κ. σούπας κοφτές φυτίνη
  • αλάτι,πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το μπακαλιάρο περίπου 10 λεπτά,αφαιρούμε τα κόκαλα και το δέρμα και τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουνε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Ανακατεύουμε τον πουρέ με το μπακαλιάρο, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) όλα τα υλικά καλά και τότε πλάθουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Μέσος όρος: 3.9 (19 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Κροκέτες μπακαλιάρου