Κατσίκι στο φούρνο λεμονάτο

Κατσίκι στο φούρνο λεμονάτο

Το κατσίκι στο φούρνο με λεμόνι είναι μια παραδοσιακή συνταγή, και συνοδεύεται υπέροχα με χωριάτικο ψωμί και τηγανητές πατάτες.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (9 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τρία
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 6 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις μεριές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
  3. Σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
  4. Μόλις πάρει βράση, μεταφέρουμε σε ταψί ή ακόμα καλύτερα σε γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180c.
  5. Κατά διαστήματα προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα