Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ
Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ, μια παραλλαγή καρυδόπιτας πολύ απολαυστική που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 3 αυγά
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 150 γραμμ. αλεύρι
- 60 γραμμ. αμύγδαλο (σε σκόνη)
- 125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γραμμ. γάλα
- 200 γραμμ. καρύδια τριμμένα
- 100 γραμμ. κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Για το σιρόπι:
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 200 γραμμ. νερό
- 2 φλιτζανάκια καφέ espresso
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν αρκετά.
- Ρίχνουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Ακολούθως, προσθέτουμε το βούτυρο, στη συνέχεια τη σοκολάτα και, τέλος, τα καρύδια. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη κατά προτίμηση παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην καρυδόπιτα που έχει κρυώσει.
- Τέλος, πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι.