Αρνάκι λεμονάτο

Αρνάκι λεμονάτο

Απλή, νόστιμη και πετυχημένη συνταγή για αρνάκι λεμονάτο στο φούρνο!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 7
  • Average: 5 (3 votes)

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνί (μπούτι)
  • 150 Γρ. λάδι
  • 4 Κτ. σούπας βούτυρο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε to αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ροδίζουμε το κρέας και σβήνουμε με τον χυμό των λεμονιών.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοψηθεί για 1 1/2 ώρα περίπου.
  4. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
  5. Λίγο πριν ψηθεί το κρέας προσθέτουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το αρνί και να ψηθούν οι πατάτες.
  6. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα