Σουτζουκάκια Σμυρνεΐκα

www.sidages.gr

Μια από τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων πολλών από εμάς είναι γεύσεις και μυρωδιές. Η γεύση και η μυρωδιά από τα σπιτικά σουτζουκάκια αναβιώνει μέσα από την συνταγή για αυθεντικά σμυρνέϊκα σουτζουκάκια. Η νοστιμιά τους θα σας απογειώσει!

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4 (44 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 Φλ. ψίχα
  • 2 Κτ.τ. κύμινο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ντομάτες
  • 1 κτ.γ. ζάχαρη
  • 2 κτ.γ. πιπέρι
  • 3 κτ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά,το σκόρδο, το κύμινο, την ψίχα του ψωμιού
  2. (αφού την έχουμε βρέξει κ στύψει καλά) και το αλατοπίπερο.
  3. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  4. Τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σουρώνουμε το λάδι και κρατάμε μισό φλιτζάνι περίπου.
  6. Βάζουμε το λάδι σε καθαρό τηγάνι με ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες.
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις ακόμα πριν σερβίρουμε.
  9. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα