Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί

Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί - συνταγές μαγειρικής - λαχανικά

Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί, ένα πιάτο με άρωμα από την Πόλη.

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (27 votes)

Υλικά

  • 1,5 κιλό μελιτζάνες (αργίτικες)
  • 500 γρ. κρεμμύδια (σε φέτες)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
  • 6 ντομάτες
  • 1 φλ. λάδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 10 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σταυρωτά. Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες ολόκληρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα των κρεμμυδιών.
  5. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό.
  6. Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  7. Οι Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί σερβίρονται κατά προτίμηση κρύες.
  8. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα