Κινέζικο κοτόπουλο 5 γεύσεων

Κινέζικο κοτόπουλο 5 γεύσεων - συνταγές μαγειρικής - κινέζικο

Μια συνταγή για γλυκόξινο κινέζικο κοτόπουλο με πολλά αλλά απλά υλικά, που θα σας οδηγήσει σε μια πανδαισία γεύσεων! Κυριαρχούν οι πιπεριές αλλά και ο χυμός πορτοκάλι.

  • Κατηγορία: Κινέζικο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.5 (11 votes)

Υλικά

  • 1 Κιλό κοτόπουλο στήθος
  • 5 Κ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές (σε λωρίδες)
  • 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
  • Για την σάλτσα
  • 2 κ. σούπας Worcestershire sauce
  • 4 κ. σούπας μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
  • 4 κ. σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κ. γλυκού Ζάχαρη
  • 1 φ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φ. τσαγιού Ζωμό κότας ( κύβος Κνορ)
  • 1 κ. γλυκού σκόνη 5 Spices

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλύνετε καλά το κοτόπουλο και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
  2. Αλατοπιπερώστε τα.
  3. Βάλτε το λάδι στο γουόκ ,να κάψει.
  4. Σοτάρετε το κοτόπουλο 8’.
  5. Προσθέστε τις πιπεριές,τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’.
  6. Αδειάστε μέσα όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
  7. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.
  8. Καλή όρεξη.

Σημειώσεις συνταγής

Το κινέζικο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ρύζι Basmati!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα